Hoe kies je jouw camper matras?

Reizen in een camper staat synoniem voor vele kilometers, dus het is belangrijk om een goed camper matras te kiezen die je maximaal comfort biedt in momenten van rust. Hier zijn de punten waar we rekening mee moeten houden.

Wat is een goed camper matras?

Een goed camper matras is gewoon een model dat de ontspanning van het lichaam gedurende de hele reis bevordert. Je moet je comfortabel voelen om te slapen en fris wakker te worden. Hiervoor is het belangrijk om rekening te houden met je morfologie. Hoe hoger je gewicht, hoe beter je kunt kiezen voor een model met grote stevigheid.

Merk op dat het raadzaam is om een adequate ondersteuning onder het matras te hebben om de luchtcirculatie te bevorderen. Vergeet niet dat het comfort van het matras varieert naargelang de stevigheid van het gekozen model en de dikte.

De stevigheid van het model

Vastberadenheid is het essentiƫle punt waarmee rekening moet worden gehouden. Het is deze gedachte die een matras al dan niet geschikt maakt voor u. Schuim kan flexibel, halfvasten, stevig of zelfs zeer stevig zijn. Daarom is het noodzakelijk om duidelijk te bepalen of je liever op een matras slaapt die hard of zacht genoeg is om de stevigheid dienovereenkomstig te kiezen. Zo kan een zeer zwakke stevigheid pijn veroorzaken in de wervels van mensen met een gevoelige rug.

Dikte van het matras

Wat betreft de dikte van jouw matras is het raadzaam om modellen te kiezen tussen 12 en 19 cm.
Hoe dikker het matras, hoe comfortabeler het zal zijn. Een zeer dun matras geeft een gevoel van stijfheid door de steun en geeft tegelijkertijd de indruk slecht te worden ondersteund door een gebrek aan stevigheid. Aan de andere kant zal bij een dikker matras de stevigheid worden versterkt en zal het hele matras dus beter het hele lichaam ondersteunen, vooral de rug.

Matrasgrootte

De meeste campers zijn uitgerust met op maat gemaakte matrassen die perfect in de daarvoor bestemde ruimte passen. Met een op maat gemaakt matras kun je het interieur van de camper of bestelwagen precies aanpassen en zo ruimte besparen of de praktische kant aanzienlijk verbeteren: eenvoudigere toegang tot het bed, langere doorgang voor beweging, mogelijkheid om extra opbergruimte toe te voegen.

De verschillende soorten caravanmatrassen

De merken bieden veel modellen campermatrassen aan, dus de keuze is wellicht moeilijker te maken. De open-cell schuim matras modellen hebben een betere elasticiteit en ook een betere weerstand in de loop van de tijd.

Voor wie een hoogwaardig matras wil, zal het visco-elastische model ongetwijfeld veel voldoening geven!

Bron: 123vrijwonen.nl

 

Geef reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.