Beveilig je inboedel met deze tips

Beveilig je inboedel met deze tips

Je wilt de kans op een inbraak in huis tot een minimum beperken. Vaak lijkt dit makkelijker, dan het in werkelijkheid is. Welke sloten zijn bijvoorbeeld krachtig genoeg om het geweld van een inbreker te kunnen weerstaan? Hoe voorkom je dat een inbreker waardevolle spullen meeneemt, wanneer deze een ruit heeft ingegooid? Enzovoorts.

In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van mogelijkheden die je hebt, wanneer je de inbraakbeveiliging van je woning wilt verbeteren.

Tip: begin met het analyseren van de risico’s in je woning. Dit doe je door uit te zoeken welke route een inbreker zou nemen, als deze een inbraakpoging zou overwegen.

Geschikte sloten voor ramen en deuren

Het beveiligen van een woning bestaat uit verschillende fases. De basis van een degelijke beveiliging is het gebruik van goede sloten. Kies bij voorkeur voor SKG-gecertificeerde sloten, welke twee of drie sterren hebben. Deze sloten bieden dermate veel weerstand tegen de meest voorkomende inbraakmethodes, dat de kans op een inbraak al sterk afneemt.

Alarmsysteem in huis installeren

Naast deze sloten, zou je het gebruik van een alarmsysteem kunnen overwegen. Kies voor een systeem die op maat ontwikkeld wordt. Zo sluit deze straks naadloos aan op de risico’s die je tijdens de risicoanalyse van je woning in kaart gebracht hebt. Combineer magneetcontacten op deuren met een bewegingssensor op de overloop. Een geactiveerd alarm schrikt inbrekers af, als zij eenmaal in je huis zijn.

Hang beveiligingscamera’s op aan de gevel

Een derde stap is het gebruik van beveiligingscamera’s. Combineer de camera’s met een recorder, zodat beelden kunnen worden opgenomen en teruggekeken. Het schrikt inbrekers af, wanneer zij de camera’s zien hangen. Daarbij vergroot het de pakkans, als het toch tot een inbraak komt. Zoek je een goedkoper alternatief? Kies in dat geval voor een dummycamera. Deze camera neemt geen beelden op, maar lijkt voor inbrekers wel net echt.

Geef reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *