Zo beveilig je een tuin het beste

Zo beveilig je een tuin het beste

Om de kans op een inbraak in huis te verkleinen, is het verstandig om ook de tuin te beveiligen. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden! Voorzie de tuin bijvoorbeeld van een erfafscheiding, waarvan een schutting het meest logische voorbeeld is. Een alternatief is het gebruik van een hek.

Het hek kan aan de bovenzijde van scherpe punten voorzien worden, om te voorkomen dat mensen eroverheen proberen te klimmen. Voorzie een toegangspoort of bijvoorbeeld de schuttingdeur altijd van een stevig slot. Je wilt voorkomen dat inbrekers de deur eenvoudig open kunnen breken om toegang te krijgen tot de tuin. Hier zullen ze nauwelijks opvallen!

Geschikt hang- en sluitwerk voor in de tuin

Een tuin beschermen tegen inbrekers wordt veelal gedaan met insteeksloten. Het is een type slot, wat te vergelijken valt met een cilinderslot. Het cilinderslot wordt voornamelijk in woningdeuren gebruikt. Bij een insteekslot schuift een balkje in de cilinder, welke zich in het kozijn van de deur bevindt.

In het geval van een schuttingslot kan het ook gaan om een paal. Naast een slot zou je ervoor kunnen kiezen om losse schuifjes op deze deur te plaatsen. Denk aan een schuifje bovenaan en onderin de deur. Het maakt de kans op een succesvolle inbraak nog kleiner.

Beveiligingscamera’s ophangen rond de tuin

Naast stevig hang- en sluitwerk is ook het gebruik van beveiligingscamera’s aan te raden. Hang de camera’s bijvoorbeeld aan de gevel van je woning, rond de schuttingdeur of bij een losstaand schuurtje. Op deze manier schrik je inbrekers vaak op voorhand al af.

Zij willen immers niet gefilmd worden, aangezien dit de pakkans sterk kan vergroten. Er zijn verschillende winkels waar je deze beveiligingscamera’s inclusief een recorder kunt bestellen. Een goed alternatief is een zogenaamde dummycamera. Deze camera’s nemen geen beelden op, maar zijn nauwelijks van echte camera’s te onderscheiden.

Geef reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *