Klusbedrijf inschakelen

In een land vol doe-het-zelvers kan het interessant zijn om wel eens een klusbedrijf uit Breda in te schakelen. In deze blog wat voor- en nadelen om klussen uit te laten voeren door een klusbedrijf.

Sneller

Een veel gehoord voordeel is dat de klus zoveel sneller gaat dan zelf doen. Het busje met al het gereedschap wordt pal voor het karwei gereden, en een zaag pakken of boortjes of wat voor stukje gereedschap gaat supersnel.

Het is fijn als vroeg in de morgen het busje voorrijdt en ’s middags de klus geklaard is, en daarom alles ook zo opgeruimd. Het geeft even overlast, en dat het van korte duur is, is ook fijn voor de buren. Zeker als je al in het huis woont is sneller prettig. Als je de woning nog moet betrekken maakt het minder uit omdat je dan niet tussen het stof en het afval verblijft.

Vaklui

Veel doe-het-zelvers willen nog wel eens een klus onderschatten, en dat is dan te zien aan het eindresultaat. Helaas is dat dan blijvend zichtbaar; het materiaal is immers verbruikt. Het valt het meeste op bij badkamers.

Er zijn weinig doe-het-zelvers die én handig zijn met de elektriciteit, én met water, én met het stellen van bad en meubel, én ook nog zeer vakkundig tegels kunnen lijmen. De badkamer is een totaal, en als er dan net iets verprutst is dan denkt iedereen; had nou voor dat ene ding vaklui laten komen. Je ziet eigenlijk alleen wat mislukt is, en dat is zo zonde van het materiaal.

Twijfels

Bij twijfels is het dus beter om een klusbedrijf te laten komen dan iets verprutsen. Op kort termijn ben je duurder uit omdat je de kosten voor het klusbedrijf, zoals de uurlonen, moet betalen maar op de lange termijn is het verdienen. Als er in je huis niets verprutst is, is de woning immers meer waard bij verkoop. En mocht je het niet verkopen, dan gaat het item wat vakkundig aangelegd of geïnstalleerd is langer mee.

Voor laatste is een opvallend iets, veel doe-het-zelvers die beginnen met klussen stoppen niet. Op een gegeven moment gaan ze wel tien keer op een jaar naar de bouwmarkt, en dat komt mede omdat ze niet duurzaam bouwen alleen de laatste hypes en mode in hun huis toepassen. En niet altijd zijn buren en partners blij met zo’n doe-het-zelver. Dus bij twijfels, niet erop gaan wagen, even door sparen en het vakkundig laten doen.

Slot

Hopelijk is deze blog geen ontmoediging voor de doe-het-zelvers. Een klusbedrijf inschakelen is enkel het overwegen waard om snel en vakkundig een klus te laten klaren. Daarentegen zijn er plenty doe-het-zelvers die hun huis tot een prachtig iets hebben gemaakt. Afgezien van huiseigenaren die een soort van middenweg hebben gevonden van deels zelf doen, deels laten doen. Wat overblijft is dan; welk klusbedrijf?

Het merendeel levert kwaliteit maar helaas zijn er ook nog beunhazen die slecht werk leveren. Mocht je besluiten om een klusbedrijf in te schakelen, ga dan voor die bekende die in je netwerk goed werk geleverd heeft.

 

Geef reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *